Direktlänk till inlägg 20 november 2012
Nu var det längesen jag la ut nåt recept på matbröd, och eftersom morotsbrödet jag gjorde i somras blev så poppis så lägger jag ut ett nytt lättbakad bröd :) Dessa polarkakor är segmjuka och passar bra till både frukost, kvällsfika eller på utflykt!
Det är få ingredienser och nästan omöjligt att misslyckas :) Hojta till om du provar det :)
50 g smör
5 dl vatten
50g jäst
3 msk sirap
1 tsk salt
ca 16 dl rågsikt
Smält smöret, tillsätt vatten och värm det till fingervarmt (37 grader). Smula ner jästen och lös upp den med lite av vätskan. tillsätt resten av vätskan tillsammans med sirap och salt. Tillsätt nästan allt rågsikt och arbeta degen smidig och blank. Degen ska släppa från bunkens kanter. Låt den sen stå och jäsa under bakduk i 30 min. Sätt ugnen på 275 grader. Dela degen i 20 bitar och trilla dom till små bollar som du sen kvalar ut till små rundlar på ca 16 cm. Nagga dom med en gaffel och låt jäsa på plåt med bakplåtspapper. Grädda brödet i ca 3-5 min och fått en fin färg. Låt dom sen svalna på galler under bakduk. Sen är det bara att njuta av en nybakt smörgås med en kopp te i höstmörkret :)
Receptet kommer från tidningen "Hembakat"
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 |
11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 |
|||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|