Direktlänk till inlägg 9 februari 2013
Här kommer ett litet helgtips ifrån mig! :) Den som har kommit på detta måste ju näästan vara ett geni! Nämligen nattjästa frukostbullar! Du skramlar ihop en liten deg på kvällen och ställer in i kylen, och nästa morgon är det bara att sätta igång ugnen och grädda bröden. PANG! så har du nybakt bröd på 10 min och världens godaste frukost!
Jag har gjort detta några gånger nu, och receptet är sååå enkelt att man inte kan misslyckas. Sen kan man variera brödet med olika frön på toppen, eller inga frön alls, eller gotta till det med lite riven ost! Ja ni hör ju vilket fantastiskt bröd ;)
Detta kommer bli en tradition här i Bäckaskog, jag vill att när Vilde sen blir vuxen kan se tillbaka på sin barndom och minnas mammas härliga helgfrukostar! :)
Nattjästa frukostbullar;
10 st frallor (går utmärkt att dubbla)
12,5 g jäst
2 dl kallt vatten
1 msk olja (olivolja/matolja)
1 tsk salt
1 dl rågmjöl
4-5 dl vetemjöl
Vatten för pensling
Sesam/vallmo/pumpa/solrosfrö eller havregryn att dekorera frallorna med
Kvällen innan:
Smula jästen i en bunke och lös upp hel med 1 deciliter vatten.
Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och allt mjöl.
Arbeta ihop till en smidig deg och ta upp på mjölat bakbord.
Dela degen i 10 lika stora bitar och trilla till runda bullar.
Placera på papprad plåt och täck med en kärlhandduk, ställ sedan plåten i kylen över natten.
Morgonen efter:
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla frallorna med vatten och garnera med önskade frön/gryn.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 | 5 | 6 |
7 |
8 | 9 | 10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 | 15 | 16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
||||||
|