Direktlänk till inlägg 21 mars 2013
Svängde ihop lite polkagrisbiscotti förut när jag lagade mat. Det är alltså polkagrisskorpor :) Hårdare är vanliga småkakor! Dessa serveras bäst med en kopp svart kaffe :) Perfekt att ha hemma om man får oväntat besök, för dom håller sig i flera veckor i en lufttät burk :)
Receptet kommer nedanför:
Ca 40 kakor
3 ägg
2 dl strösocker
75 g smör, rumstempererat
2 tsk bakpulver
1 ½ dl polkagrisar, krossade
ca 7 dl vetemjöl
Några droppar pepparmynta (frivilligt)
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker, rör ner äggen ett i taget. Blanda i de krossade polkagrisarna. (Krossäkert tips: Lägg polkagrisarna i en plastpåse på en skärbräda, med ev. en handduk över och slå på dem med en hammare, så slipper du polkagriskross i hela köket.)
Vänd ner mjölet tillsammans med bakpulvret och rör ihop till en smidig deg.
Rulla degen till tre längder och lägg dem med lite mellanrum på en plåt. Platta till dem något. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter så de får fin färg.
Ta ut plåten och skär genast längderna på snedden i ca två centimeter tjocka kakor. Stäng av ugnen och ställ in plåten igen, låt kakorna torka på eftervärme.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 | 20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|