Direktlänk till inlägg 15 november 2012
Tryfflar kan man ju ändra smak efter tycke och smak. Det är få ingredienser och det går snabbt att röra ihop :) Perfekt att ge bort eller äta upp allihop själv ;) Just denna sorten gjorde jag till kära sambon då han älskar choklad och whisky. Så det är ju det bäst av två världar :) Man kan i princip blanda i vilken spritsort man vill, eller lite glögg om man känner för det! :)
Så, här kommer lite mer smygstart på julen! :)
1 dl Vispgrädde
200g. Mörk choklad
3 msk Whisky
Kakao
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och slå över chokladen. Rör om tills chokladen smält och det inte finns några klumpar. Tillsätt whiskyn och häll upp i en form med plast eller bakplåtspapper i botten. (Ta en ganska liten form) Ställ den i kylen så den stelnar. Sen är det bara att skära i bitar och vända i kakao :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 |
11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 |
|||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|