Direktlänk till inlägg 12 november 2012
Biscotti är en italiensk småkaka som först bakas och sen torkas i ugn. Den är som en liten skorpa som man kan variera i smak hur mycket man vill!
Idag fick jag tidningen "Hembakat" i brevlådan och blev överlycklig, det var julspecial och jag hittade massor jag ska testa att baka. Jag började redan ikväll med dessa biscotti, enkelt och bra recept!
Passar bra till en kopp kaffe eller glögg istället för en vanlig pepparkaka!
ca 40 st
100g. smör
2 dl socker
3 ägg
7-8 dl vetemjöl
1 påse pepparkakskrydda
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst i en bunke. Tillsätt sen äggen ett i taget. Blanda mjöl, kryddor, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke. Rör sen ner det i smeten och rör till en smidig deg. Forma degen till tre längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna i 15 min, ta ut dom och skär längderna på snedden. Stäng av ugnen och låt kakorna torka i eftervärmen. Förvara i en burk, dom håller sig ända till jul :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 |
11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 |
|||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|