friiidas

Alla inlägg under juli 2012

Av Frida - 13 juli 2012 09:00

Trots att jag är ledig hela dagarna så längtar jag till helgen. För då har jag bästaste sambon hemma :) Varit vaken sen han åkte till jobbet vid 6, kunde inte somna om. Men nu var jag så jäkla hungrig så var tvungen att kliva upp och fixa lite frukost! 


Imorrn har jag bestämt mig för att gå på loppis! Hoppas man hittar några fynd :) 


Hoppas alla får en fin fredag, trots att det är fredag den 13e ;) 


 



Av Frida - 12 juli 2012 14:40

Såhär såg det ut hemma hos oss igår kväll :) Vardagslyx när den är som bäst! Syrran skulle göra smörgåstårta till middag hemma när jag var hos henne igår och då blev jag så sugen så jag åkte o handla och gjorde en jag oxå :) Till det blev det päroncider och en film, mys! 


Det svarta bordet på bilden ska genomgå en förvandling, allt kommer dokumenteras så ni får se hur det kommer se ut sen :) Ska bli ett annat utséende och mer "new england-stil" på det :) 


 

Av Frida - 11 juli 2012 16:49

Vi skulle ju beställa golv ifrån Debora i Örebro till våran övervåning. Vi har inte hört nåt från dom sen vi va där så Sebbe ringde upp idag. Då säger dom att vi inte kommer kunna få golvet lagt förrän tidigast i slutet på augusti?!? Då hade jag tänkt att vara klar med rummet eftersom bebben är beräknad att komma 9 sep.. FAN! 


Så, nån som vet nån bra golvläggare? 

Av Frida - 10 juli 2012 12:27

I Söndags kom mamma och Leffe hit på lite fika, så passade på att baka lite kokostoppar! Vet att båda gillar det så det passade ju bra :) Dom är så enkla att det inte går att misslyckas med dom :) Här nedan kommer receptet. 


 

Några av ingredienserna som behövs :) 


 

Receptet kommer från den här söta boken! 



Ca 20 st


75 g. smör eller margarin

1 dl socker

1 ägg

200 g. (en påse) kokos

2 msk citronsaft


Smält smöret. Blanda ägg och socker väl, häll sen i det smälta smöret tillsammans med kokosflingorna och citronsaften. Forma till små toppar med en sked, eller händerna. Grädda i 175 grader i ca 15 min. Låt dom svalna på plåten.


TIPS!

Jag brukar även smälta choklad och ringla över topparna för att ge dom lite mer lyx :) 

Av Frida - 9 juli 2012 19:45

Blev en liten blogg-paus i några dagar! Har inte mått särskilt bra och har med andra ord inte haft nåt roligt att dela med mig av :) Men jag återkommer imorgon förhoppningsvis med full energi! 


Ha det bra så länge :) 


Av Frida - 4 juli 2012 14:04

Herregud va varmt det är idag! Smälter bort, haha :) Fast det var väl på tiden. Känner mig mycket piggare idag, alvedon och massa sömn så är man på fötterna igen :) 


Vad gör alla idag då? Jag har så fruktansvärt tråkigt på dagarna, Sebbe jobbar och nästan alla som har semester är ute på äventyr! Imorrn kommer iaf Stina och hälsar på, kul med lite sällskap :) 


Här kommer några dåliga mobilbilder från förmiddagen! 


         

Av Frida - 3 juli 2012 20:16

Skulle egentligen sitta i Sannahed och titta på speedway ikväll, men så är inte fallet. Känner mig jättehängig och på eftermiddagen kände jag mig febrig. Så fick snällt stanna hemma! Så typiskt att idag när det är så fint väder har jag legat inne hela dagen :( 


Min älskling kom hem med alvedon och en ask med noblesse så att jag skulle krya på mig, finaste Sebbe! Sen lagade han en helt gudomlig kycklinggratäng med alla våra örter från verandan. 


Så idag har jag legat under en filt i soffan och sett ut på det fina vädret, typiskt :( 


 

Av Frida - 3 juli 2012 15:29

Här kommer receptet på jordgubbssaft :) Passa på nu när jordgubbarna är billiga, om du inte har egna hemma vill säga :) Den är väldigt enkel då det bara är tre ingredienser i :) 


 


2 Liter jordgubbar

4 dl vatten

6 dl socker, per avrunnen liter saft


Börja med att skölja jordgubbarna. Koka upp vattnet och lägg i bären. Sjud i cirka 15 minuter. Mosa bären då och då mot grytans kant.

Häll bärmassan i en silduk och låt den självrinna i cirka 40 minuter. Mät saften och koka upp den i grytan. Tillsätt sockret och låt saften koka ytterligare 5-10 minuter. Skumma väl.

Häll upp saften på väl rengjorda heta flaskor och förslut genast. Förvara svalt.

Presentation


Mitt namn är frida, Välkommen till min lantliga blogg som innehåller inredning, bakning, pyssel, träning och familjeliv!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Känner du mig?
 Japp, vi ses ofta!
 Ja, men ses inte så ofta!
 Nja, vet bara vem du är!
 Nej, ingen aning!
 Annat!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards