friiidas

Alla inlägg under juli 2012

Av Frida - 18 juli 2012 12:24

Halloj! 

Här händer inte mycket idag, vädret verkar lite halvrisigt. Ska väl ta mig en kaffe och sen blir det nog inte mycket mer, haha! Känner inte för att göra nånting alls. Det kan ju vara skönt det oxå. 


Kokade rabarbersaft igår, bilder och recept kommer upp senare :) 

Tillsvidare får ni ha en bra Onsdag, så hörs vi nog ikväll igen! 


Ni får se lite bilder från Wadköping när jav var där med Pernilla och tjejerna! 

               

Av Frida - 17 juli 2012 13:53

Tänkte jag skulle testa bloggplatsens nya app så man kan mobilblogga oxå!

Sitter hemma och läser reklam samt försöker ignorera att det åskar. Jag är ju livrädd för åskan, men jag måste ju verkligen vänja mig nu när vi bor som vi gör! Ska väl städa lite så jag har nåt annat att tänka på en stund.

Hoppas alla får en kanon dag :)

Av Frida - 16 juli 2012 20:29

Snart mina vänner är vinbären mogna och jag kan koka mumsig saft :) Läääängtar!


3 bilder som jag tog ikväll!


       

Av Frida - 16 juli 2012 13:10

Vad är det med hela världen? Bara för att det är sommar behöver inte allt stanna upp! Är så fruktansvärt trött på allt just nu. 


Först skulle vi beställa golv, men nej det är semesterstängt.

Sen skulle jag beställa linser då mina är helt slut, men nej det är semesterstängt. 

Nu ringde leverantören av barnvagnen och sa att våran vagn fattades på senaste beställningen så vi blev tvungna att vänta tills fabriken öppnar igen för dom har SEMESTERSTÄNGT!!! 


Man kan väl sammanfatta denna måndag som värdelös, ryggen värker och huvudet dunkar... Så nu tänker jag äta glass och tycka synd om mig själv, så det så! 



Idag äter jag glass som jag gjorde när jag var liten, då delade jag och min syster alltid ett sånt här paket på mitten och åt ur varsinn. Det var alltid "månadens glass" från glassbilen. 

 

Av Frida - 15 juli 2012 19:32

Idag har vi varit ute i skogen på svampjakt. Det gick inge bra, hittade typ 5 st kantareller som va pyttesmå! Men desto mer blåbär :) Mysigt och strosa omkring, synd bara att det inte blev nån svamp. 




Här är en bild på "vargflickans grav". Varje dag ligger det färskt granris i ett visst mönster, såhär har det varit så länge folk kan minnas. 

 


Mmm, goda blåbär :) 

 


Haha, tog en nästan precis likadan bild på Ozzy som för två år sen. Men då bodde vi inte här, utan var bara och hälsade på Sebbes farmor och farfar och var ute på svampjakt. Lite komiskt att vi nu bor här och att jag tar en bild på samma ställe två år senare.. 


Badkillen :) 

 


Sen var vi tvungna att ladda upp med saft och bulle när vi kom hem :) 

   

Av Frida - 14 juli 2012 23:23

Det är kolsvart utanför fönstret, så mysigt :) Märks att det börjar bli mörkt tidigare nu, fast idag är det lite extra eftersom det regnat på kvällen. Jag bara myser, tycker det är skönare än gassande sol, haha! 


Såhär ser ena fönstret ut i vardagsrummet, ska målas vitt och sen lite nya gardiner och "lull lull" :) 


 

Av Frida - 14 juli 2012 16:42

Var en sväng på loppis idag och hittade lite blandade saker :) Orkade inte ta seriösa bilder, så hoppas jag blir förlåten ändå ;) 




Diverse glas. 3 små skålar, 1 mjölkkanna, 1 litet fat och 1 pytteljusstake. Dom två sista sakerna ska jag göra om, ni får se! 



Och mitt bästa köp :)) En gungstol, som med lite piff kommer bli jättefin! Ska stå i vardagsrummet sen :) 

   

Av Frida - 13 juli 2012 12:00

Gjorde en liiiiiten burk med lingonsylt häromdagen till Sebbe när vi skulle käka pannbiffar här hemma. Kom på att jag hade lite lingon kvar från förra året kvar i frysen, så det fick komma fram och bli till sylt :) Eftersom jag inte gillar lingon så vet jag inte hur den smakar, men enligt Sebbe var den jättegod :) 



2 dl Lingon

1,5 dl Socker

1 st Gelatinblad


Rensa och rengör lingonen noga. Låt dom rinna av ordentligt så det inte kommer med massa onödig vätska. Lägg lingonen och sockret i en kastrull och koka upp. Låt det koka i ca 10 min. Under tiden det kokar lägger du gelatinbladet i vatten och låter det bli mjukt. Krama ur vattnet ur gelatinet och rör ner det i lingonen och låt koka ytterligare nån minut. Häll sen upp i en riktigt ren burk :)   




Presentation


Mitt namn är frida, Välkommen till min lantliga blogg som innehåller inredning, bakning, pyssel, träning och familjeliv!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Känner du mig?
 Japp, vi ses ofta!
 Ja, men ses inte så ofta!
 Nja, vet bara vem du är!
 Nej, ingen aning!
 Annat!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards