Direktlänk till inlägg 13 juli 2012
Gjorde en liiiiiten burk med lingonsylt häromdagen till Sebbe när vi skulle käka pannbiffar här hemma. Kom på att jag hade lite lingon kvar från förra året kvar i frysen, så det fick komma fram och bli till sylt :) Eftersom jag inte gillar lingon så vet jag inte hur den smakar, men enligt Sebbe var den jättegod :)
2 dl Lingon
1,5 dl Socker
1 st Gelatinblad
Rensa och rengör lingonen noga. Låt dom rinna av ordentligt så det inte kommer med massa onödig vätska. Lägg lingonen och sockret i en kastrull och koka upp. Låt det koka i ca 10 min. Under tiden det kokar lägger du gelatinbladet i vatten och låter det bli mjukt. Krama ur vattnet ur gelatinet och rör ner det i lingonen och låt koka ytterligare nån minut. Häll sen upp i en riktigt ren burk :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 |
|||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|