Direktlänk till inlägg 12 september 2011
100 g smör, rumsvarmt
8 dl vetemjöl
1 dl havregryn
5 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 dl mjölk eller yoghurt
1 msk socker
1. Ställ fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör samman alla ingredienserna till en kladdig deg. Var sparsam med rörandet!
3. Klicka ut 8 stora högar på en smord plåt. Platta ut dem lite med mjölade händer.
4. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | ||||||
5 |
6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | |||
12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|