friiidas

Alla inlägg under juni 2012

Av Frida - 26 juni 2012 12:47

Jag har lovat min kära sambo att jag ska ta det lugnt idag. Jag har lite svårt att tagga ner och inse att jag inte kan fara omkring och göra allt hela tiden. Igår storstäda jag, tvättade massor, bakade bullar, lagade mat och på kvällen åkte vi och storhandla. Sen var min rygg helt körd, haha! Jag blir förbannad när det gör ont, för jag VILL göra tusen saker med det går bara inte. 


Så ja, idag har jag lovat att ta det lite lugnt. Dalegård tjejerna kommer hit på lite saft och bullar i eftermiddag, det är allt. 


Vädret verkar ju vara lite upp och ner oxå, så jag får väl kolla runt lite på internet och planera hur vi ska ha det här hemma :) Kommer ju ske stora förändringar i flera rum nu under dom närmsta månaderna :) 


Hoppas alla får en fin tisdag! 


 

Av Frida - 23 juni 2012 08:40

Den här tårtan mumsade vi på hemma hos min syster igår med alla barnen! En helt vanlig marsipantårta fast lite midsommar utséende fick det allt bli :) 


Hoppas alla hade en trevlig midsommar! 


 

Av Frida - 21 juni 2012 22:20

Slänger väl upp bilder på tårtan här oxå, en lite annorlunda med väldigt passande tårta tycker jag ;) 


 

Av Frida - 21 juni 2012 22:04

Härlig dag har jag haft idag :) Åkte till jobbet med tårta idag, dom blev såå glada :) Sen åkte jag till Lindex för att köpa strumpbyxor tills imorgon, och råkade få med lite mer bebiskläder. Det är inte lätt att gå förbi ett REA ställ fullt med massa billiga kläder ;)


När älsklingen kom hem tog vi en kaffe och glass i solen och satte igång med diverse saker. Han klippte gräset och jag rensade rabatter och fixa med lite blommor. Sen fick jag sån inspiration efter jag läst i min favoritbok så jag satte igång och byggde några saker och även måla massa! Sebbe höll på att rensa i verksta'n, så nu sitter vi helt utslagna båda två i soffan :) 


Trevlig helg! 


 

Min favoritbok och ett glas hallonsaft  :) 


 

Mizzy tog några försiktiga steg ute :) 


 

Lite detaljer till hemmet målade som står på tork :) 

Av Frida - 20 juni 2012 20:52

Idag är det 4 år sedan jag och min älskling förlovade oss! Då var det en solig midsommarafton och en av dom bästa dagarna i mitt liv :) Tänk va tiden går fort :) 


Vi grillade och skålade i alkoholfritt bubbel! Mysigt   


 

Av Frida - 18 juni 2012 18:52

Idag känns det som jag svävar på rosa moln! Vilken kanondag jag har haft :) Första semester dagen och den har varit grym :) Började med ett besök hos världens bästa frisör Therese, blev hur bra som helst som vanligt! Sen åkte jag, mamma, Pernilla och Linus till marieberg. Vi käkade och shoppade lite, när vi var där ringde Sebbe och sa att jag fått brev från försäkringskassan. Äntligen fick jag svar och jag kommer nu vara ledig ända fram till det är dags för bebis att titta ut! :)) 


Hoppas alla haft en bra måndag, det har jag haft :) 


Av Frida - 15 juni 2012 21:39

Sakta men säkert börjar vi få ordning på trädgården, det är fortfarande mycket kvar men ikväll har vi kommit en bit till :) 




Nya möblerna, köpta på "Clas Ohlsson" :) 

 

Och dom fick godkänt av Sebbe, det gick att dricka öl vid detta bord oxå ;) 

 

En söt blomma fick följa med oxå :) Krukan fick jag av mormor för ett par år sen! 

 

Väggen ut mot grusvägen :) Förut var det fullt med risiga buskar! 

Lilla korren som bor på bänken :) 

 

Ett av uthusen fick lite "piff" oxå :) 

 

Av Frida - 14 juni 2012 15:06

Eftersom jag känner mig helt krasch idag så bjuder jag på ett till recept istället för att skriva om min dag :) Potatissallad är så sjukt gott om den är hemmagjord. Jag gjorde en igår till middag och serverade kyckling till! 


 

för ca 3-4 personer. 


12-15 st färskpotatisar (små)

1 st grönt äpple

0,5 st röd lök

2 dl creme fraiche

1,5 dl majonäs

1 tsk senap

saft från 0,5 st citron

Salt och peppar


Koka potatisen och ställ under rinnande vatten så dom svalnar (eller ställ i kylen) Hacka äpplet och löken i små bitar. Tillsätt creme fraiche, majonäs och senap. Pressa i citronsaften och smaka av med salt och peppar. Sist av allt skär du potatisen i ganska stora bitar och blandar försiktigt ner det i creme fraiche blandningen. Låt stå kallt minst en halvtimme innan servering! Servera med nånting grillat och en grönsallad :) 

Presentation


Mitt namn är frida, Välkommen till min lantliga blogg som innehåller inredning, bakning, pyssel, träning och familjeliv!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Känner du mig?
 Japp, vi ses ofta!
 Ja, men ses inte så ofta!
 Nja, vet bara vem du är!
 Nej, ingen aning!
 Annat!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards