friiidas

Alla inlägg under april 2012

Av Frida - 17 april 2012 16:21

 


Tillskillnad från igår så fick jag jordens energi och har stått i köket hela dagen nästan! Har bl.a bakat dessa godingar, jag la ju upp receptet här för nåt år sen, men det tål att upprepas :) 


ca 30 st


50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
200 g ljus blockchoklad


Gör såhär
Blanda smör, sirap, florsocker och vispgrädde i en kastrull. Låt koka i 5-8 minuter, tills smeten blir lite seg.
Tillsätt kokosflingor och låt smeten svalna något.
Rulla små bollar och lägg dem på bakplåtspapper.
Låt stå kallt minst en timma.
Smält chokladen över vattenbad.
Doppa kokosbollarna i chokladen.
Dekorera dem med ätbara kulor eller sockerpärlor om så önskas.
Låt stelna på bakplåtspapper.
Förvara kallt.



Jag slängde dom flesta i frysen så det finns när nån känner sig kaffesugen  :) 



Av Frida - 17 april 2012 12:15

Dom flesta som känner mig vet att jag är anti färdigmat, och "värmapå-mat". Men häromdagen när vi var på maxi köpte vi denna bara för att testa. Vissa dagar är orken inte lika bra som andra, vilket så var fallet igår. Så jag provade denna! Skalade potatis, la laxbitar i en form och hällde över såsen. Sen klarade maten sig själv, potatisen puttra i kastrullen och laxen i ugnen. Kokade lite morötter och broccoli till oxå. Blev hur bra som helst :) 


Så även om det tar emot att säga så var denna "färdigmat" god. 


Ett tips om du inte orkar bry dig om middagen idag! 


 


Av Frida - 17 april 2012 10:50

Helllo! 

Som tur var smälte all snö bort på eftermiddagen igår :) Jag öppnade fönstret igår för att vädra lite, och glömde stänga det! Så imorse vaknade jag till fågelkvitter :) Inte helt fel, trodde det skulle vara jättekallt med det var det inte :) Idag händer inte mycket spännande, en promenad och lite pyssel hemma innan jag ska jobba ikväll! Skönt med en ganska lugn vecka. 


Jag har en liten fundering, VAR får man tag i en JÄTTEstor skärbräda som inte kostar skjortan? Jag saknar det varje dag när jag lagar mat, skulle verkligen vilja ha en stor, riktigt stor. Tycker inte att jag hittar nån :( Om nån vet, säg gärna till! 


 


Av Frida - 16 april 2012 12:37

     



Såhär såg våran söndag ut igår! Vi var ute i solen hela dagen, grävde, fixa och dona. Idag när jag vaknade föll snön utanför som om man hade gått 2 månader tillbaka i tiden, hehe!


Den sista bilden tog jag för att jag blev så nöjd med vad vi gjorde runt trädet. I den "rondellen" växte det massa olika blommor och ogräs, så bara ovårdat ut. Så vi grävde bort det och la på lite ny fräsch jord :) Sen tog vi stenar vi hitta och la runt. Mycket nöjd blev jag :) Sen grävde vi lite i trädgårdslandet, men det är en del kvar där!


Nu ska jag slå på lite kaffe och ta tag i disk-berget som är kvar, eftersom vi inte var inne på hela dagen igår finns det lite att göra inne idag, vilket passar bra med tanke på vädret :) Senare ikväll blir det jobb!


Kram /F  

Av Frida - 14 april 2012 16:56


       


Jag hade så mycket planer för dagen, jag skulle städa, baka och bla bla bla! Jag fastnade vid datorn nu på eftermiddagen och har surfat runt och hittat massor av inspiration till hemmet. Så nu spricker snart mitt huvud av alla idéer. Jag fullkomligt älskar "New England" stilen, den är ganska lantlig men inte "för mycket". 


Har även kommit på 2 idéer till vår byrå och vårt bord som båda står i vardagsrummet! Men FÖRST måste jag färdigställa verandan, det är ju bara inredningen kvar där. Så det ska jag göra imorgon så kan jag sätta igång med mina planer :) Har ritat ner dom så jag inte glömmer något :) 


Men men, nu MÅSTE jag städa klart och filura på kvällens mat, så man kan slappa och mysa med bästa sambon sen :) 


Hoppas alla haft en trevlig eftermiddag! 

Av Frida - 14 april 2012 14:58

 

Barbapappa tårta till Novas 2 årsdag :) 


Påsktårta efter bästa förmåga i husvagnen. 

Av Frida - 14 april 2012 13:14

Hoppas du har det bättre nu min fina ängel <3


 

Sista språnget vi tog någonsin, det var när jag hälsa på dig hos nya ägarna som tog så väl hand om dig <3 


     

Av Frida - 10 april 2012 12:51

Hallå! 

Har inte mycket spännande att berätta för er, regnet droppar utanför och det ser ut som höst utanför. Men snart kommer nog värmen :) Jag tycker ju att det är ganska mysigt med regn, helst hade jag velat vara hemma ikväll och titta på film med tända ljus, meeeen jag börjar ju jobba kl 15 så det blir inget med det. 


Vi börja dagen med stor frukost sen klädde vi på oss och gav oss ut i regnet med Ozzy. Han ska vara själv ikväll så han behövde springa av sig lite :) Nu har jag precis tagit en dusch och ska nu göra mig klar för jobbet :) 


Ha en bra dag! 


 

Presentation


Mitt namn är frida, Välkommen till min lantliga blogg som innehåller inredning, bakning, pyssel, träning och familjeliv!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Känner du mig?
 Japp, vi ses ofta!
 Ja, men ses inte så ofta!
 Nja, vet bara vem du är!
 Nej, ingen aning!
 Annat!

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards