Direktlänk till inlägg 17 april 2012
Tillskillnad från igår så fick jag jordens energi och har stått i köket hela dagen nästan! Har bl.a bakat dessa godingar, jag la ju upp receptet här för nåt år sen, men det tål att upprepas :)
ca 30 st
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
200 g ljus blockchoklad
Gör såhär
Blanda smör, sirap, florsocker och vispgrädde i en kastrull. Låt koka i 5-8 minuter, tills smeten blir lite seg.
Tillsätt kokosflingor och låt smeten svalna något.
Rulla små bollar och lägg dem på bakplåtspapper.
Låt stå kallt minst en timma.
Smält chokladen över vattenbad.
Doppa kokosbollarna i chokladen.
Dekorera dem med ätbara kulor eller sockerpärlor om så önskas.
Låt stelna på bakplåtspapper.
Förvara kallt.
Jag slängde dom flesta i frysen så det finns när nån känner sig kaffesugen :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 | 11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
|||
30 |
|||||||||
|