Direktlänk till inlägg 23 juni 2011
Detta inlägg är främst riktat till Annelie, men alla andra får såklart använda sig att detta :)
Annelie frågade mig om jag hade tips på nåt bra fika man kan ta med sig till jobbet, och ett tips som är enkelt men ändå seeeeeer avancerat ut är mousse-tårta!
Man bakar en helt vanlig kladdkaka, sen brer man på ett lager med så kallad "fluff", det är sån mousse-aktig fluffig kräm som jag brukar ha i tårtor!
Fluff;
3 dl vispgrädde
180g valfri choklad
Häll grädden i kastrull och bryt i bitar med choklad, rör hela tiden OBS! det får inte börja koka! När chokladen är helt smällt ställ kallt i några timmar (fortare i frysen) Det måste vara helt kallt innan man fortsätter. Sedan är det bara att vispa den, som man gör med grädde! Då blir den fluffig och fin och bara att bre ut över kladdkakan! Dekorera med lite jordgubbar och vips! Så har du en jättegod och enkel tårta! :)
Min chokladfluff jag gjorde sist! Jag har gjort med marieanne-choklad och vanlig mjölkchoklad, båda blev kanongoda! :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 |
14 | 15 | 16 |
17 | 18 |
19 |
|||
20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|