Direktlänk till inlägg 3 januari 2012
Sorry att detta inte kom upp igår som lovat, var så trött när jag kom hem så slog på en film och somna :) Men nu kommer iaf receptet på panacottan jag lova!
En klassisk efterrätt som kan varieras i det oändliga, men jag körde på helt vanlig vanilj med hallonsås och färska bär :)
INGREDIENSER:
5 dl grädde
1 st vaniljstång, eller 1 tsk vaniljsocker
0,5 dl socker
3 st gelatinblad
1,5 dl frysta hallon
0.5 dl socker
0,5 dl vatten
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Skär vanilstången på mitten och skrapa ur fröna och lägg dom och stången i en kastrull. Häll på grädden och sockret och låt koka upp i några minuter. Ta av från plattan och låt stå ett par minuter. Krama sen ur gelatinbladen och rör ner dom i gräddblandningen. Häll genast upp i serveringsglas och ställ i kylen i minst 2 timmar.
Koka hallon och socker till en puré, tillsätt vatten och ställ kallt. Häll sedan på det på panacottan och garnera med färska bär :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 |
5 |
6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|